Ministri Vulin i Patel potpisali Sporazum o readmisiji

Ministar Vulin je istakao da Srbija neće biti parking za migrante i da podržava pravo svake zemlje da odlučuje o svojoj migracionoj politici i zaštiti svoje teritorije i svog načina života, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ministar Vulin i ministarka Patel istakli su odličnu saradnju policije dve zemlje u oblastima borbe protiv svih vidova kriminala, posebno organizovanog kriminala i terorizma.

Vulin je istakao da je Republika Srbija pouzdan međunarodni partner u borbi protiv organizovanog kriminala, što je učešćem u više uspešnih međunarodnih akcija i pokazala.

Prema njegovim rečima, saradnja i razmena operativnih podataka između policija od presudne su važnosti u borbi protiv narkokartela i organizovanih kriminalnih bandi, koje nemaju prepreke i granice u saradnji, a koje razaraju i predstavljaju pretnju po bezbednost svih naših građana.

Na sastanku su razmatrani i modaliteti unapređenja saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, pre svega u oblastima borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kroz različite vidove operativne saradnje, ali i razmene iskustava pripadnika policije dveju zemalja.

Ministar Vulin, tokom zvanične posete Velikoj Britaniji, posetio je Nacionalnu kriminalističku agenciju Velike Britanije, Upravu poreza i carina Njenog kraljevskog visočanstva i Službu za borbu protiv terorizma Metropoliten policije, gde je razgovarao sa visokim predstavnicima ovih institucija.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar