Miloš Jovanović predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

Za zamenika je izabran Aleksandar Marković iz Srpske napredne stranke, koji je u prethodnom sazivu bio predsednik ovog tela.

Za izbor Miloša Jovanovića glasalo je 16 članova odbora, a za Markovića 15.

Sednicom je do izbora predsednika odbora predsedavao najstariji član odbora Milorad Hadži Stošić iz poslaničke grupe „PUPS – solidarnost i pravda“.

Jovanović je rekao da mu je čast što je vladajuća većina prihvatila da vodi Odbor za odbranu i unutrašnje poslove.

„Ovaj odbor je važan sam po sebi, a nažalost u našoj zemlji s obzirom na geopolitičku situaciju u kojoj se nalazimo dobija još više na značaju, a s obzirom na period koji na očekuje verujem da će biti još značajniji“, rekao je Jovanović.

Dodao je da veruje da će, obzirom na sastav odbora, svi članovi raditi i sarađivati jako dobro.

Tokom sednice poslanik Borko Puškić iz poslaničke grupe „Srpski pokret Dveri – Patriotski blok“ predložio je da Odbor za odbranu i unutrašnje poslove, imajući u vidu situaciji u kakvoj se nalazi Srbija, a naročito KiM i naš narod na tom prostoru, inicira da se vrati redovno služenje vojnog roka.

„To nam je zaista preko potrebno. Treba da se ponosimo jakom vojskom jer je to ekvivalent jake države i sigurnost za naša pokolenja, a pre svega za Srbe na KiM“, rekao je Puškić.

Jovanović je na to rekao da odbori nisu ti koji vode politiku, niti je to njihova funcija, ali da će u okvirima svojih nadležnosti „promovisati neke stvari“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar