Milićević: Napravljen ogroman iskorak u izbornim uslovima

Milićević je izjavio da su predstavnike Evropskog parlamenta interesovali zaključci koji su postignuti tokom sastanka druge faze Međustranačkog dijaloga i koliko je toga implementirano.

„Zajednički zaključak svih nas je da je napravljen ogroman iskorak nakon druge faze međustraačkog dijaloga“, istakao je Milićević.

Što se tiče izbornih uslova, vladajuća koalicija je pokazala jedan odgovoran i posvećen odnos kada je reč o međustranačkom dijalogu, dodao je Milićević.

„Ukazali smo na važnost inicijative predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića da se dijalog vodi na dva koloseka jer ovo je proces iz kojeg ne možete isključiti nijednu političku opciju“, istakao je on.

Ocenio je da je vlast prihvatila sve stavove i zaključke evroposlanika, navodeći da će sve to biti implementirano kroz usvajanje pet zakonskih predloga sledeće nedelje.

Reč je o izmenama Zakona o sprečavanju korupcije, o izboru narodnih poslanika, o lokalnim izborima, o izboru predsednika Republike, kao i o finansiranju političkih aktivnosti.

Kaže da će razgovori biti nastavljeni i posle sledećih izbora.

Sa predstavnicima Evropskog parlamenta, posrednicima u međustranačkom dijalogu Vladimirom Bilčikom, Tanjom Fajon, Edvardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom razgovarao je i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar