Милатовић: Сигуран сам да нећу разочарати грађане, прво ћу посетити Брисел

Јаков Милатовић, у ексклузивном интервјуу за Танјуг, наводи и да је Црној Гори потребна стабилна влада.

„И да онда наставимо све оне реформе које смо негде и започели, а тичу се унапређења животног стандарда грађана и борбе против организованог криминала и корупције“, рекао је Милатовић.

На питање да ли очекује да после ванредних избора покрет Европа сад добије и трећи ниво власти, односно место премијера, будући да је освојила највише гласова у Подгорици, а потом су грађани дали највише поверења њему као кандидату тог покрета на председничким изборима, те да ли ће наступати у коалицији или самостално, Милатовић је рекао да је још рано да се говори о парламентарним изборима.

„Тренутно је и њихово расписивање пред Уставним судом. Треба сачекати да видимо одлуку. Политички став је да они треба да буду што пре и да без обзира од наступа, да ли ће он бити коалициони у предизборном или постизборном смислу мислим да је суштински циљ да Црна Гора добије политички стабилну владу која ће имати снажну подршку од Скупштине Црне Горе, а да Скупштина буде политички реалнија него што је сазив сада“, рекао је Милатовић.

Подсећа да сада ДПС контролише скоро 50 одсто Скупштине, уз прогнозу да ће у наредном сазиву то бити дупло мање, а да ће покрет Европа сад сигурно бити доминантан фактор.

На питање да ли може да обећа грађанима да их неће разочарати, Милатовић је навео да грађани већ знају морална начела иза којих стоји и све вредности које промовише.

„Мислим да сам управо и из тих разлога добио овако високу подршку грађана на коју сам много поносан, али то је једна велика одговорност и управо са позиције председника државе желим да будем и кохезивни фактор, али и корективни фактор, тако да сам сигуран да их нећу разочарати“, рекао је Милатовић.

„Докле год је циљ ЕУ, треба упоредо радити и на регионалној сарадњи“

Одговарајући на питање да ли ће Црна Гора разматрати одлуку да се прикључи „Отвореном Балкану“, Милатовић каже да је то нешто чиме треба да се позабави наредна влада која ће, каже, бити резултат новог сазива Скупштине Црне Горе.