Milan Radoičić se tokom policijske provere sa Brnjaka vratio u centralnu Srbiju

„Osumnjičeni muškarac/Srbin (ulazio na Kosovo), dok su ga policajci proveravali, odvezao se nazad u Srbiju. Na osnovu izvršene provere, za osumnjičenim se traga na osnovu sudske poternice“, navodi se u policijskom izveštaju za poslednja 24 časa.

Vraćanje Radoičića u centralnu Srbiji potvrdio je i tužilac Rasim Maljoku.

Kako je saopštila policija, „bekstvo se dogodilo dok su ga policajci proveravali“.

Za Radoičićem je raspisana poternica zbog ubistva Olivera Ivanovića. Radoičić je izvesno vreme bio izbrisan sa liste traženih osoba i to odlukom tužioca koji je vodio istragu.

Nakon nekog vremena, Specijalno tužilaštvo ga je ponovo stavilo na listu traženih osoba.

Prištinski portal „Kalkso“ prenosi da je Milan Radoičić ponovo stavljen na poternicu ne za slučaj Ivanovića, već na zahtev Tužilaštva u Uroševcu za slučaj „Brezovica“, pokrenutog zbog ilegalne gradnje u nacionalnom parku na Šar planini. 

SAD su Radoičića stavile na svoju crnu listu. Radoičić je potpredsednik Srpske liste. 

Inspektorat kosovske policije preporučio je suspenziju tri policijska službenika, kapetana, vodnika i policajca, svih zaposlenih na punktu Brnjak zbog propusta u slučaju traženog Milana Radoičića, a koji se tokom policijske kontrole vratio u centralnu Srbiju. 

Istražioci Inspektorata u konsultaciji sa Osnovnim tužilaštvom u Uroševcu pokrenuli su istražni postupak protiv trojice policijskih službenika zbog sumnje da su izvršili krivično delo „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, navodi se u obaveštenju inspektorata.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar