Mihajlović: Ukidanjem uredbe o Jadru Vlada ispunila sve zahteve ekoloških organizacija

Zorana Mihajlović je naglasila da je ukidanje uredbe o prostornom planu zajednička odluka Vlade doneta na zahtev građana, a da svi dodatni zahtevi nemaju veze sa ekologijom, već isključivo sa politikom.

„Zajedno smo doneli odluku da se uredba ukine. Mislim da je važno da građani i građanke znaju da su ispunjeni svi zahtevi, ali je činjenica da mnogi ovo koriste isključivo u političke svrhe. Vlada je pokazala da je za dijalog, da sve vreme čujemo šta građani govore, da ljudi u Gornjim Nedeljicama ne žele ‘Rio Tinto’ i poništili smo sve odluke od 2004. godine“, rekla je ona, odgovarajući na pitanje novinara posle sastanka sa načelnicima upravnih okruga u Beogradu.

Mihajlovićeva je rekla da ne razume dodatne zahteve i istakla da se tema ekologije zloupotrebljava u predizbornoj kampanji.

„Pokušaji da se ekologija zloupotrebljava dokazuju da njima nije stalo do građana ili do životne sredine, niti do privrednog razvoja“, ocenila je ministarka.

Ukazala je da je Srbija bogata kritičnim mineralnim sirovinama, da su overene rezerve vredne  više od 250 milijardi evra.

„Mi i prošle godine i sada govorimo da ništa ne može da se radi ukoliko nisu ispunjeni najviši standardi zaštite životne sredine. Sve drugo je politička borba, koja se svodi na zaustavljanju razvoja. Ne smemo da zastanemo, jer onda to znači da idemo unazad“, poručila je Mihajlovićeva.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar