Мартиновић потписао уговоре са 43 градоначелника

Из Буџетског фонда Министарства издвојено је укупно 490 милиона динара за реализацију више од 40 најзначајнијих, углавном инфраструктурних пројеката, саопштило је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Највише новца намењено је за радове на вртићима, школама, културним, спортским и објектима јавне управе, али и за радове на комуналној инфраструктури и јавним површинама, док се 88 милиона динара улаже у отварање јединствених управних места у 13 општина и градова.

Мартиновић је рекао да су уговори потписани један дан пре обележавања 24-годишњице од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију.

Према његовим речима, на овај начин се показује да без обзира на све муке и невоље које смо имали 1999. године, али и каснијих година, да је Србија жива и да су живи њени грађани, да се бори и да иде напред.

„Захваљујући ентузијазму и енергији председника Републике Александра Вучића, Србија је успела да стане на сопствене ноге“, рекао је министар и додао да је најбитније то што је Србија једина земља у Европи која у овом тренутку потпуно самостално води унутрашњу и спољну политику.

Он је додао да је симболичним потписивањем уговора на данашњи дан Министарство желело да покаже и да је упркос свим проблемима и недаћама Србија успела економски да се развије и да буде стабилна земља. Мартиновић је навео и да се приликом доделе средстава водило рачуна о свим грађанима и да су обухваћене општине и градови из свих делова и крајева Србије.

За средства из Буџетског фонда, локалне самоуправе су аплицирале са око 200 различитих пројеката, док је ове године за јединствена управна места конкурисало 27 локалних самоуправа и градских општина.

Честитавши данашњим потписницима, министар Мартиновић је рекао да му је жао што Министарство није могло да помогне свима и поред тога што су сви пројекти били једнако важни и квалитетни и додао да се нада да ће средства бити наменски утрошена и да ће сви пројекти бити реализовани што пре.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar