Mali primio u oproštajnu posetu Entonija Godfrija, poklonio mu knjigu

Sagovornici su razgovarali o zajedničkim projektima koji se trenutno sprovode i istakli da je mnogo toga urađeno u proteklom periodu, kao i da je jedan od važnih rezultata otvaranje kancelarije Američke razvojne agencije (DFC) u Beogradu, sa kojom će se uskoro sprovoditi i prva garantna šema.

Na taj način, DFC i komercijalne banke, sa kojima sarađuje, će ponuditi konkretne kreditne linije privredi, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Mali i Godfri su se saglasili da je važno da se unapređuje ekonomska saradnja, i da se privlače američki investitori koji bi još više ulagali u Srbiju.

U tom smislu, Mali je ponovio da Republika Srbija postiže odlične ekonomske rezultate, da je prošle godine imala privredni rast od 7,4 odsto, kao i da je postala poželjna destinacija za investicije. Takođe, prošle godine Srbija je privukla 3,9 milijardi evra stranih investicija, što je više nego 2019. godine, koja je bila rekordna.

Ambasador Godfri je istakao da je Republika Srbija u poslednjih nekoliko godina postala apsolutni ekonomski lider na Zapadnom Balkanu, a ministar je rekao da je važno da druge ekonomije prate Srbiju, kako bismo svi zajedno bili još jači kao region.

Ministar Siniša Mali se zahvalio ambasadoru Godfriju na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i poželeo mu mnogo sreće i uspeha u budućem radu i na Instagramu.

„Ambasadoru SAD u Srbiji Entoniju Godfriju poklonio sam, pri oproštajnoj poseti, knjigu o Srbiji, iako znam da je dobro upoznao našu zemlju za ovih nekoliko godina, a pogotovo naše kulinarske specijalitete“, naveo je Mali na svom Instagram profilu. 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar