Mali opoziciji: Kao da vas neko plaća da uništavate zemlju; Pokrenuta procedura za interpelaciju ministra

Poslanici Skupštine Srbije završili su rad po amandmanima, a glasanje o Predlogu budžeta za 2023.godinu zakazano je za sutra u 11 časova.

Ministar finansija Siniša Mali zahvalio je na kraju rasprave poslanicima na konstruktivnoj i sadržajnoj debati o najvažnijem dokumentu za građane Srbije. „Želim da vas obavestim da, ako glasate za ovaj budžet, da ste glasali za povećanje plata u javnom sektoru, izglasaćete povećanje penzija za 20,8 odsto, iznad rasta inflacije.

Izglasaćete dalje rasterećenje zarada kada su poslodavci u pitanju, čime doprinosimo daljem zapošljavanju i novim radnim mestima, izglasaćete i povećanje minimalne zarade“, rekao je Mali. On je istakao da su sve te mere usmerene ka bolje životnom standardu.

„U tom slučaju ćemo imati prosečnu platu na kraju sledeće godine 830 evra“, kazao je Mali. On je naveo da će, ukoliko poslanici budu dali podršku, glasati i za nastavak ogromnog investicionog ciklusa.

„Izglasaćete i veliku rezervu da se borimo sa energetskom krizom, tako da građani, ni privreda, nemaju problem sa dostupnošću gasa…Glasaćete i za rekordan iznos budžeta za poljoprivrednike, zdravstvo, prosvetu, kulturu, sport, koji doprinosi daljem rastu naše ekonomije u svim sferama“, rekao je Mali na kraju rasprave o Predlogu budžeta za sledeću godinu.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar