Мала Плана код Прокупља: Мештани траже да се реши проблем необезбеђеног пута

Једно од највећих села у Прокупачкој општини – Мала Плана, има све што је потребно за живот, осим безбедности и сталне бриге за себе и најближе. За одлазак до поште, школе, продавнице, потребно је прећи магистрални пут, што је често и за старије немогућа мисија.


„Унук ми иде овде у школу, други разред. Стално долазим по њега, узимам га. Лудо возе, стварно, не пазе“, наводи Милан Милић из Мале Плане.
„Пре пар година су били удеси где су деца, има и да је дете погинуло. Има удес где је дете мало више повређено. Незгодно нам јер ту, кад крену људи за Косово да возе, ту се вози у колонама и вози се веома брзо”, истиче Марија Михајловић из Мале Плане.
Мештани су годинама од надлежних тражили помоћ, постављање светлосне и друге сигнализације, али решења нема, због чега су почели са потписивањем петиције, а најављују и блокаду пута. У градској управи Прокупља кажу да желе да учествују у финансирању пројекта, али да су у овом случају надлежни путеви Србије, који им нису дозволили ни постављање уличне расвете на тој деоници.
„Обећавам грађанима и мештанима села Мала Плана да ћемо ми из буџета, о трошку свих грађана урадити тај пројекат, доставити Путевима Србије и чекати њихову коначну сагласност кроз услове како ми то можемо да регулишемо”, наводи Милан Аранђеловић, градоначелник Прокупља.
Проблем са путем имају и мештани Белољина, Плочника, али и града Прокупља.
Магистрални пут Ниш-Приштина пролази кроз центар Прокупља, где се уз саму магистралу налазе четири основне и три средње школе.
Спас од саобраћајног колапса и већу безбедност грађани виде у ауто путу, који је почео да се гради и чији пролазак кроз Топлицу жељно ишчекују.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar