Linta: Ranjavanje Srbina na Bistričkom mostu vrhunac terora Kurtijevog režima

Miodrag Linta je rekao da su specijalci Aljbina Kurtija kukavički izrešetali auto u zadnjem delu i da su tom prilikom ranili Miljana Delevića u leđa, dok njegov suvozač Dušan S. pukom srećom nije ranjen ili još tragičnije, nije ubijen.

„Mučki napad na dvojicu Srba od strane pripadnika ROSU, sa namjerom da ih ubiju, desio se kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić“, naveo je Linta u saopštenju.

Ističe da Srbija treba snažno da zahteva da se specijalne jedinice kosovske policije povuku sa severa Kosova i Metohije jer je u suprotnosti sa važećim sporazumima.

„Kurtijevi specijalci svakodnevno demonstriraju silu, maltretiraju i provociraju srpski narod i izazivaju sve češće incidente s ciljem stvaranja panike i opšte nesigurnosti. Postoje mnogobrojni primeri da su pripadnici specijalnih snaga Kosovske policije sa automatskim puškama zaustavljali Srbe, ne samo na legalnim prelazima već i na nelegalnim punktovima, magistralnim putevima ili drugim mestima i pri tome su se ponašali krajnje bahato i agresivno“, kazao je Linta.

Podseća da je bilo i dosta slučajeva fizičkog nasilja.

Linta navodi da je krajnje vrijeme da SAD i Evropska unija konačno nedvosmisleno osude nezakonito i nasilničko ponašanje kosovskih specijalaca i pošalju jasnu poruku Kurtiju da svojim nerazumnim ponašanjem izaziva opšti haos na severu Kosova i Metohije. 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar