Lazar Radulović drugi savetnik Rašića u prištinskoj vladi

Lazar Radulović je u saopštenju naveo da je na funkciju savetnika ministra za zajednice i povratak u prištinskoj vladi imenovan u ponedeljak i da, zbog sukoba interesa, podnosi ostavku na mesto predsednika Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, prenosi Radio KiM.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je 1. decembra imenovao predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak u vladi u Prištini.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je 1. decembra imenovao Rašića za ministra za zajednice i povratak, a nekadašnju poslanicu u skupštini i predsednicu Evropskog pokreta Srba sa Kosova Radu Trajković za njegovu savetnicu.

U Srpskoj listi kažu da je reč o „protivustavnom imenovanju“ koje je plod delovanja Kurtija da uz sebe ima lojalne Srbe.

Odluku su oštro osudili srpski zvaničnici, a portparol visokog predstavnika EU za spoljnu politiku Peter Stano saopštio je da je imenovanje Rašića razočaranje i da nije u saglasnosti sa ustavom.

Rašić i Trajkovićeva su na poslednjim parlamentarnim izborima bili na istoj izbornoj listi koja nije prešla obavezni cenzus.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar