Lajčak zadovoljan što je Priština prihvatila predlog, najavio nastavak razgovora

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je  nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu i  sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da mu je drago da je Priština „u principu prihvatila predlog EU“ i najavio nastavak razgovora na sastanku na viskom nivou.

„Otputovao sam u Prištinu da se sastanem sa premijerom Aljbinom Kurtijem i zamenikom premijera Besnikom Bisljimijem i u Beograd, gde sam se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Petrom Petkovićem. Drago mi je da je i Kosovo u principu prihvatilo predlog EU. Nastavićemo naše razgovore na sastanku na visokom nivou“, objavio je Lajčak danas na Tviteru.

Lajčak se sinoć u Beogradu sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prethodno je u Prištini razgovarao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Predsednik Vučić je saopštio da je sa Lajčakom imao otvoren i prijateljski razgovor.

„Otvoren i prijateljski razgovor sa Miroslavom Lajčakom. Kada kažem otvoren, to stvarno mislim. Razumeli ste me sve. Živela Srbija“, napisao je Vučić na Instagram profilu.

Kurti je juče posle sastanka sa Lajčakom rekao da Priština prihvata predlog EU za normalizaciju odnosa sa Beogradom.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar