Лајчак у Приштини са представницима Српске листе

На састанку са специјалним изаслаником представници Српске листе разговарали су о политичко-безбедносној ситуацији на Косову и проблемима са којима се српски народ свакодневно сусреће.

Челници Српске листе посебно су пред специјалним представником подвукли да је неопходно формирати Заједницу српских општина у складу са споразумима из 2013. и 2015. године чији је гарант спровођења управо ЕУ.

Они су добили уверавања да сви претходно постигнути споразуми морају да се поштују и да ЕУ остаје посвећена том питању, а да све остале интерпретације које су се појавиле у јавности нису утемељене.

Током разговора, председник и потпредседници Српске листе су свом саговорнику пренели забринутост српског народа због противправних хапшења и процесуирања Срба којима се без доказа и суђења пресуђује у јавности.

Они су специјалном представнику посебно скренули пажњу на учестале нападе на Србе, отимање српске земље како би Приштина на њој градила своје нелегалне базе на северу Косова, те противправно присуство специјалних јединица из Приштине на северу покрајине који ту немају шта да траже ни по једној тачки споразума, наводе из Српске листе.

Мирослав Лајчак се претходно састао и са представницима опозиције у Приштини и изјавио да их је директно информисао о припремама пред састанак Александра Вучића и Аљбина Куртија 18. марта у Охриду.

Лајчак се синоћ у Приштини састао са косовским премијером Аљбином Куртијем и Вјосом Османи, рекавши потом да је сврха његове посете да прикупи информације како у Приштини виде процес имплементације новог споразума, и најавио да ће Београд посетити у понедељак и уторак са истом намером, да би сазнао како Београд види имплементацију.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar