Lajčak sa Bisljimijem o tablicama: Hitno pronaći rešenje

Miroslav Lajčak je na Tviteru naveo da je potrebno da se hitno pronađe rešenje kako bi se obezbedila bezbednost i stabilnost na terenu i naglasio da su neprihvatljivi bilo kakva eskalacija i nasilje.

„Sa Besnikom Bisljimijem danas, razgovaram o aktuelnoj krizi u odnosima Kosova i Srbije, posebno o pitanju registarskih tablica. Moramo hitno da pronađemo rešenje da obezbedimo bezbednost i stabilnost na terenu. Bilo kakva eskalacija ili nasilje su neprihvatljivi“, poručio je Lajčak i objavio sliku sa Bisljimijem.

EU očekuje napredak u dijalogu Beograda i Prištine, deeskalaciju i konstruktivnu spremnost da se ide napred, a spremna je da dočeka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih vlasti Aljbina Kurtija čim to bude moguće, ponovio je poruku visokog predstavnika EU za spoljnu politiku Žozepa Borelja njegov portparol Peter Stano. 

Šef diplomatije EU Žozep Borelj izjavio je juče da je spreman da zakaže sastanak Beograda i Prištine na najvišem nivou „ako pregovarači naprave napredak ka praktičnom rešenju o registarskim tablicama pre roka 21. novembra“. 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar