Lajčak: Barikade ukloniti političkim dogovorom, a ne buldožerima

Nakon sastanka sa premijerom Aljbinom Kurtijem, Miroslav Lajčak je najavio sastanak i sa predstavnicima Kfora i Euleksa.

„Ja sam diplomata, za mene je najbolji način da se barikade uklone političkim dogovorima, a ne buldožerima“, rekao je Lajčak i dodao da je u društvu američkog izaslanika Gabrijela Eskobara dugo razgovarao sa Kurtijem.

„Imao sam dugu diskusiju sa premijerom Kurtijem. Detalje neću iznositi u javnost, jer sam usred misije i posetu nastavljam sutra u Beogradu. Sastaću se večeras sa komandantom Kfora i Euleksa, da vidim njihovu procenu situacije na terenu, a onda ćemo pokušati da pronađemo moguća rešenja, jer to nije dobro. Mislim da ne možemo sebi priuštiti da čekamo da se nešto loše desi. Tenzije nikome ne pomažu i mislim da niko normalan nije zadovoljan ovakvom situacijom na severu“, rekao je Lajčak novinarima.

Eskobar: Očekujem da Priština počne da radi na implementaciji ZSO 

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da je Aljbinu Kurtiju jasno izrazio očekivanje da radi na implementaciji sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština.

„Moramo da počnemo da razgovaramo o implementaciji sporazuma o ZSO, ja sam to vrlo jasno rekao. Nadam se da ćemo vrlo brzo u budućnosti imati rešenje u ovoj krizi. Veoma sam ohrabren što je predstavnik EU ovde i izrazio sam podršku njegovim naporima da se krene na francusko-nemački predlog“, rekao je Eskobar medijima nakon trojnog sastanka sa Lajčakom i Kurtijem.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar