Kurti tvrdi da nema opasnosti od destabilizacije

Aljbin Kurti smatra da nema opasnosti od destabilizacije zbog odluke Prištine o reciprocitetu sa Srbijom, kada je reč o dokumentima, čija će primena početi sutra.

Aljbin Kurti je na pres-konferenciji rekao da se radi na tome da sutra sve prođe kako treba, prenosi Reporteri.

Dodao je da neće biti uzimana dokumenta od građana koji na Kosovu i Metohiju ulaze iz centralne Srbije, već da će oni dobijati deklaracijski list.

Kurti je ocenio da nema mesta napetosti niti opasnosti od destabilizacije jer je, prema njegovoj tvrdnji, reč o legitimnom i legalnom potezu Prištine.

Nije želeo da odgovori na pitanje da li se i on, kao i predsednik Aleksandar Vučić, obratio ambasadorima Kvinte i da li oni podržavaju najavljene mere.

U Prištini je, posle sednice tamošnjeg Saveta bezbednosti, saopšteno da od 1. avgusta počinje primena odluke od 29. juna o početku konverzije registarskih tablica na RKS tablice i o ulasku na KiM sa privremenim deklaracijskim listovima koji zamenjuju lična dokumenta iz centralne Srbije.

Takođe, kako je saopšteno, rok za prekrivanje simbola i državnih oznaka Srbije za vozila koja ulaze na Kosovo i Metohiju produžava se do 31. oktobra.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar