Kurti spreman za Brisel, ali za ZSO kaže da je protivustavna

„Želimo dijalog radi dogovora, a ne dijalog radi dijaloga. To znači sporazume kao dogovor za naše odnose, kakve će odnose Priština imati sa Beogradom, smatramo da treba da budu normalni, definitivno usredsređeni na međusobno priznanje. To je jasan, precizan i dobar put za koji smo, naravno, izneli svoje stavove, ali i naš konstruktivan pristup“, rekao je Kurti na konferenciji za medije nakon sednice vlade.

Dva dana nakon što je o nastavku dijaloga razgovarao sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijeom Eskobarom, rekao je kako „veruje da je Srbima na Kosovu potrebna pravda na delu“.

„Isto kao kao i Albancima, Turcima, Bošnjacima, Romima, Egipćanima, Aškalijama, svim građanima, a ne udruženja koja podižu tenzije i remete naše odnose i usrećuju nekoga u Beogradu“, naveo je Kurti a preneli mediji u Prištini.

Tvrdi, kako su preneli mediji u Prištini, da formiranje ZSO „nikada nije bio zahtev kosovskih Srba“.

„Oni žele pravdu i zaposlenje. Potrebno je razlikovati zahteve koji dolaze odozdo i koji imaju demokratski i socijalni karakter, od zahteva koji dolaze odozgo i koji imaju nedemokratski i hegemonistički karakter. Dakle, Vlada Kosova je posvećena da se poštuje i u potpunosti sprovode ustavnost i zakonitost na celoj teritoriji Kosova. Za sve zahteve kosovskih Srba ja sam njihov premijer“, rekao je Kurti.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar