Kurti negativno o predlogu Vučića za razmenu struje za ugalj

„Dakle, umesto teritorije Kosova sada se traži ugalj sa Kosova. On mora da prizna nezavisnost Kosova, mora da prihvati zločine Miloševićevog režima na Kosovu i mora da se distancira od despotskog predsednika Putina, pored Miloševića, čiji je tada bio ministar“, rekao je Kurti, a prenose mediji na albanskom.

Kurti je u vezi sa „Otvorenim Balkanom“ rekao da su SAD jasno rekle da bez „šest zemalja na ravnopravnom nivou nema učešća“.

„Sjedinjene Američke Države su vrlo jasno rekle da bez šest država nema uspostavljanja takozvanog otvorenog Balkana. Balkan je otvoren za Evropsku uniju, mora biti potpuno otvoren za NATO, nije otvoren za NATO zbog našeg severnog suseda i Republike Srpske u Bosni koji podržavaju Kremlj u vojnoj invaziji i agresiji u Ukrajini“, rekao je Kurti.

Naglasio je da podržava novi i energičan početak Berlinskog procesa u kojem su svi jednaki i gde se članstvo svih ubrzava na osnovu poštovanja vladavine prava, demokratizacije, borbe protiv korupcije i suočavanja sa prošlošću.

Kurti tvrdi da „vlada u Srbiji negira masakr u Račku i nije izvršila nikakvu introspekciju u vezi sa ratnim zločincima koji su i dalje na slobodi“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Ohridu gde je u sredu održan samit „Otvoreni Balkan“ da će ponuditi Prištini barter aranžman za isporuku lignita sa Kosova i Metohije u zamenu za struju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar