Кулеба о потерници за Путином: Точак правде се окреће; Захарова: Одлука суда нема значаја за Русију

Изјаве САД да је суспензија учешћа Москве у споразуму Нови СТАРТ неважећа су лажне и Вашингтон мора да одустане од празних фантазија о стратешком поразу Русије ако је заинтересован за наставак споразума, изјавио је заменик руског Министра спољних послова Сергеј Рјабков.

„Сматрамо такве лажне изјаве елементом политичке и пропагандне кампање коју спроводи Вашингтон. Њена сврха је да примора Русију да обнови Нови СТАРТ и сачува могућност да САД има несметан продор у наш стратешки арсенал“, рекао је Рјабков на питање медија, пренео је Тас.

Истакао је да ако су САД заиста заинтересоване да обнове Нови СТАРТ и уопште сарађују са Русијом у контроли наоружања, боље би било да почну да остављају по страни своје фантазије о стратешком поразу Русије и признају да не постоји алтернатива узимању у обзир руских интереса у сфери безбедности.

„Ако бескорисност оваквих приступа није очигледна свима у Вашингтону, спремни смо да поновимо да је таква опција апсолутно искључена у условима вођења свеопштег хибридног рата Запада против наше земље под вођством САД“, навео је Рјабков.

Рјабков је напоменуо да је Москва у више наврата давала правно оправдање за своје акције у оквиру Новог СТАРТА, које је диктирало значајно америчко кршење споразума.

„У потпуној сагласности са Бечком конвенцијом о уговорном праву из 1969. године, то нам је дало основ да суспендујемо споразум Нови СТАРТ. Спекулације адвоката из Стејт департмента, који једноставно игноришу стварност, не могу променити стварно стање ствари“, нагласио је Рјабков.

(Тас. Танјуг)

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar