Крај једне ере у Црној Гори, победа Милатовића слављена целе ноћи

Славило се синоћ у изборном штабу Јакова Милатовића, а били су ту и лидери странака и коалиција које су га подржале у другом изборном кругу – Алекса Бечић, Андрија Мандић, Горан Даниловић. Ту је био и Здравко Кривокапић, у чијој влади је Милатовић био министар. Подршку Милатовићу дао је и премијер Дритан Абазовић.

Милатовић је поручио да је ово заједничка победа, победа помирене Црне Горе, а да ће његови приоритети бити владавина права, евроинтеграције, економски развој и унапређење односа са државама у региону.

„Нека нам је са срећом побједа помирене Црне Горе, јер је ово доиста побједа помирене Црне Горе и побједа свих нас. Вечерас је Црна Гора направила одлучан корак напријед, рекла пресудно збогом овом превазиђеном режиму господина Ђукановића и направила корак напријед ка праведнијој, равноправнијој, љепшој, европској Црној Гори и нека нам је са срећом“, рекао је Милатовић.

Обећао је да ће као председник у наредних пет година увести Црну Гору у ЕУ.

„Никада више из Црне Горе неће ићи трзавице према сусједима и комшијима. Црна Гора жели најбоље односе са свим земљама Западног Балкана“, поручио је Милатовић.

Ђукановић: Црна Гора нема Владу, већ залутале институције

Мило Ђукановић је честитао победнику, рекао да је то избор Црне Горе, који он, како је навео, потпуно поштује, али и додао да су пред Црном Гором нови важни – парламентарни избори.

„Честитам Јакову Милатовићу на поверењу које је добио на председничким изборима. Желим му да буде успјешан председник, јер ако он буде успјешан председник, то може значити да ће Црна Гора бити успјешна држава“, поручио је Ђукановић.

Ђукановић је захвалио бирачима на подршци, као и дијаспори.

„Сада је јако важно да Црна Гора направи и следећи избор, 11. јуна, на парламентарним изборима“, додао је Ђукановић.

Оценио је да Црна Гора нема Владу, већ „залутале институције“.

Победа слављена широм Црне Горе

Широм Црне Горе, а поготово у Подгорици, победа Милатовића је слављена до касно у ноћ.

За многе је ово заправо крај једне ере у којој су доминирали ДПС и Мило Ђукановић, који иза себе има седам премијерских и два председничка мандата. Овај последњи завршиће 21. маја.

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије честитао је изабраном председнику Црне Горе Јакову Милатовићу, како наводи, заслужену победу, уз жељу да његово управљање државом буде срећно, мирно и на опште задовољство свих грађана.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar