Косовска полиција на Јарињу ухапсила па пустила пензионера из Београда

Бранка Бањца (72) су пред супругом припадници Куртијеве полиције одвели у притворни центар, упркос томе да је Бранко оперисао кичму и да болује од високог притиска, није успео да понесе ни торбу са лековима услед поступања Косовске полиције, рекао је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

„Канцеларија за Косово и Метохију је одмах ангажовала адвокатски тим за одбрану, а лично сам контактирао и породицу како бих понудио сваку врсту додатне помоћи, а о свему сам директно обавестио и Мирослава Лајчака.

У међувремену, заменик командира косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани потврдио је за Танјуг да је Србин, који је приведен на Јарињу, пуштен након информативног разговора због, како се наводи, кривичног дела “злоупотребе имовине”.

„Супруга ухапшеног Бранка, која је родом из Пећи поседује кућу у центру овог града која је конфискована од стране тзв. Поште Косова због чега је она поктенула судски спор за повраћај имовине а рочиште је заказано за сутра“, навео је Петковић.

Према његовим речима, чињеница је да Бранко нема апсолутно никакве везе са спором који се води на Косову и Метохији и да је ухапшен као вид застрашивања и одмазде Куртијевих институција како би породица одустала од спора, наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

„Бранко је у више наврата посећивао Пећку патријаршију без икаквих проблема, а данас је ухапшен уочи судског спора који води његова супруга што додатно показује мотиве овог политичког хапшења“, рекао је Петковић.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar