Kosovska Mitrovica, plakati protiv odluke Prištine o preregistraciji i ličnim kartama

Na plakatima piše „Nema predaje, srpska lična karta ostaje“. Prethodnih dana vidljivi su bili plakati – „Nema predaje, KM ostaje“.

Uprkos pozivima Aljbina Kurtija na srpskom jeziku o sprovođenju odluka njegove vlade, plakatima se šalje poruka vlastima u Prištini da njihova odluka nije prihvatljiva na severu Kosova i Metohije.

Odlukom vlade u Prištini, registarskim tablicama MUP-a Srbije za gradove na Kosovu i Metohiji „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“ od prvog avgusta se omogućava da registruju svoja vozila na takozvane RKS tablice. Rok za promenu je do 30. septembra.

Za vozila sa srpskim tablicama gradova u centralnoj Srbiji ostaje režim nalepnica do 31. oktobra.

Vlasti u Prištini su najavile da od ponoći prvog avgusta započinje i izdavanje deklaracionog lista – potvrde za sve osobe koji poseduju lične karte izdate od strane MUP-a Srbije, a koji ulaze na KiM.

Dokument će važiti tri meseca, a izdavaće se i osobama mlađim od 16 godina, koje nemaju ličnu kartu, odnosno, identifikacioni dokument, pod uslovom da sa sobom imaju izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar