Конкурс за упис деце у предшколске установе у Београду од 10. априла до 12. маја

Родитељи ће моћи да пријаве своју децу на конкурс искључиво путем портала е-Управе.

„Овогодишњи конкурс расписујемо за преко 14.000 београдских малишана у 318 београдских вртића. Деца из 17 градских општина уписаће се у државне предшколске установе овог пролећа“, најавио је секретар за образовање и дечју заштиту, Ненад Радић.

Како је пренео Беоинфо, упутство за електронско пријављивање на конкурс може се пронаћи на сајту портала еУправа.

Предшколске установе прибављају осталу потребну документацију по службеној дужности, те доношење исте у писаној форми у предшколску установу није потребно.

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју, децу из породица које користе неки облик социјалне заштите и слично биће омогућено електронско конкурисање, али сву додатну документацију која потврђује припадност некој од наведених категорија треба доставити на мејл адресу жељене предшколске установе.

Динамика овогодишњег конкурса одвијаће се према следећем распореду: Прелиминарне листе уписане деце биће истакнуте 5. јуна, родитељи чија деца не буду примљена по конкурсу или не буду задовољни одлуком уписне комисије о томе где им је дете распоређено могу да предају жалбе од 5. до 14. јуна, док ће Уписне комисије разматраће жалбе родитеља од 15. до 23. јуна, наводи Беоинфо.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar