Компанија „Астер“: Изражавамо жаљење због смрти раднице, сви запослени реаговали на најсавеснији начин

Из ове компаније, у саопштењу достављеном РТС-у, наводе да је 3. марта колегиница из непосредног радног окружења приметила да А. И. није добро, али да је А. И. одбила да обавести неког из компаније.

Истичу и да је Хитна помоћ ипак обавештена, као и да је по одласку из фарбике А. И. била у свесном стању и да је све време била у пратњи лица задуженог за безбедност и здравље на раду ове компаније.

Универзитетски клинички центар у Нишу потврдио је да је пацијенткиња А. И на пријему имала разарајуће болове и да је упркос напорима лекара преминула током оперативног захвата.

„Приликом коронарографије констатована је тешка тромбоза главног стабла леве коронарне артерије, вероватно изазвана спонтаном дисекцијом (цепањем артерије)“, наводе из нишког клиничког центра.

„Успешно су пласирана два стента и артерија је отворена. Током процедуре приметни су знаци електричне и хемодинамске нестабилности, па је пацијенткињи постављен и привремени пејсмејкер. У два маха урађена је кардиопулмонална реанимација због електричне нестабилности која је угрожавала пацијенткињу“, додају из клиничког центра.

Из компаније „Астер“ навели су да су накнадно сазнали да се њихова радница претходних дана због болова обраћала Хитној помоћи, али да није упућена на боловање.

„Сва наша сазнања указују да су сва лица из ‘Астер текстила’, без обзира на њихова радна места или положај, реаговали на најсавеснији могући начин и у најкраћем временском року пружили сву могућу помоћ колегиници. Било који запослени који се не осећа здравствено добро обраћа се надређеном и лицу за безбедност и здравље на раду. У тим ситуацијама пружа се прва помоћ ако је потребно, контактира Хитна помоћ и поступа даље у складу са добијеним инструкцијама здравствених радника. Наравно, сваки запослени из било ког разлога, не само здравственог, може у сваком моменту да напусти круг фабрике уз поштовање процедура“, наводе из компаније „Астер“.

Раније су медији пренели да је радница компаније „Астер“ преминула након што јој се слошило на послу, а надлежни у компанији је нису пустили да оде до амбуланте.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar