Kfor: Povećali smo prisustvo na Jarinju i Brnjaku

Misija Kfor preduzela je mere kako bi se omogućilo da brzo reaguje na sve bezbednosne izazove, odgovoreno je Kosovo onlajnu iz Kancelarije za odnose sa javnošću misije NATO-a na KiM.

Kfor je povećao svoje prisustvo na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, kao i aktivnosti patroliranja u tom području, kako bi „povećao svest o situaciji“.

„Želimo da uverimo svakoga da je Kfor spreman da interveniše ako bude potrebno“, dodaje se u odgovoru na pitanja upućena povodom uočenog pojačanog prisustva Kfora kod administrativnog prelaza Jarinje i dolaska u ovo područje dva džipa prištinskih bezbednosnih snaga, kao i da li su za to imali potrebne dozvole, navodi Kosovo onlajn.

U odgovoru se kaže i da mandat Misije Kfor, koji proizilazi iz Rezolucije SB UN 1244 iz 1999. godine, jeste da obezbedi sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu.

„Da bi izvršio svoje zadatke, Kfor održava vidljiv i okretan stav na terenu“, navodi Kforova Kancelarija za odnose sa javnošću.

Predsednik Aleksandar Vučić će se danas, uoči nove runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu i dve nedelje od tenzija na severu Kosova i Metohije, sastati sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar