KFOR održao vežbu „Zlatna sablja“

Cilj vežbe bilo je uvežbavanje odgovora na kompleksnu krizu, a fokusiralo se na „integraciju različitih sredstava i mogućnosti KFOR-a“.

„Testirana je sposobnost snaga da na uspešan način odgovori na pretnju koja bi mogla da ugrozi slobodu kretanja i bezbednost unutar Kosova“, navodi KFOR u saopštenju.

Kako se ističe, na kraju vežbe komandant KFOR-a general-major Ferenc Kajari izrazio je zahvalnost na profesionalizmu i posvećenosti koji su prikazani tokom vežbe od strane osoblja KFOR-a i Euleksa.

Navodi se i da kroz redovne vežbe KFOR održava visoku spremnost.

„Naša misija je u potpunosti fokusirana na svakodnevno sprovođenje našeg mandata – na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine – kako bismo omogućili bezbedno okruženje  i slobodu kretanja na dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu. Rad KFOR-a je fleksibilan, agilan i vidljiv na terenu, što omogućava da na ažuran način i efikasno odgovori na razvoj situacije koja bi mogla da ugrozi bezbednost, kao i da preduzme sve potrebne mere kako bi nastavio da ispunjava svoj mandat“, naveo je KFOR u saopštenju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar