Католички верници обележили Ускрс на Косову и Метохији

Бискуп призренско-приштински Доде Ђерђи поручио је поводом највећег хришћанског празника, Ускрса, да сви треба да се моле да победи дијалог Београда и Приштине и помирење између Албанаца и Срба, како би заједно градили бољу будућност за све.

Ускршњу мису у Јањеву служио је жупник дон Матеј Палић, рекавши да окупљањем настављају традицију, а да су им сународници из Загреба послали новчану помоћ коју су поделили породицама.

„Желим да свако осети истину данас и сутра, иако ово време више подсећа на Божић него на Ускрс, то не треба да ремети смисао данашњег благдана. Желим да свако осети то духовно ускрснуће и да свако добије неку нову снагу, да поред свих лоших вести које нас окружују, ова радосна вест ускрснућа одјекне у сваком људском срцу, да у нама пробуди једну нову наду, да ни гроб, ни смрт, ни мука, није крај, већ да увек постоји нешто, а то је оно што нам је Бог дао, да се надамо бољем животу, бољем сутра“, поручио је дон Матеј.

Прослави Ускрса у Јањеву, у којем живи око 150 Хрвата, присуствовали су и бивши житељи овог места, чији су преци из Дубровника у Јањево први пут крочили пре више од седам векова.

Прослави Ускрса и миси у Јањеву присуствовало је и неколико војника америчког и хрватског контингента Кфора.

Поводом Ускрса честитке верницима упутили су представници централних и локалних институција на КиМ.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar