Kancelarija za KiM: U Peći uhapšen jedan od povratnika iz Vitomirice

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da „najoštrije osuđuje kampanju zastrašivanja našeg naroda na Kosovu i Metohiji, koja je nastavljena današnjim hapšenjem Milorada Đokovića, iz Vitomirice, povratnika, koji radi u Goraždevcu na poslovima matičara“.

Kako se navodi u saopštenju, Đoković je lišen slobode danas oko podne, u Peći, pod sumnjom da je izvršio ratni zločin i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kao što to uvek čini u ovakvim slučajevima, privedenom Miloradu Đokoviću obezbedila advokata i svu potrebnu, besplatnu pravnu podršku“, kaže se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, kako se ističe, takođe, izraziti najoštriji protest međunarodnim misijama i organizacijama u pokrajini, uz upozornje da su optužnice za navodne ratne zločine godinama instrument kojim se vrši opstrukcija povratka raseljenih Srba, a uzurpatorima srpske imovine pruža otvorena institucionalna podrška.

„O tom slučaju, budući da je reč o razrađenom modelu za ugružavanje ličnih i kolektivnih prava Srba na KiM, u Briselu će biti informisani i najviši predstavnici EU, čija je misija odgovorna za uspostavljanje vladavine prava u pokrajini“, zaključuje se u saopštenju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar