Kancelarija za KiM: Odbijen zahtev da oficir za vezu poseti Trajkovića i Adžića

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, Dejan Pavićević je od trenutka hapšenja Adžića i Trajkovića uputio više zahteva za posetu, a poslednji put 23. februara preko pravnog zastupnika uhapšenih.

Međutim, kako ističu, postupajuće sudije zabranile su posetu Pavićeviću uz obrazloženje da je „nejasan njegov status“, kao i da nisu opravdani zahtevi za posetu.

„Na ovaj način Priština je još jednom prekršila dogovore iz Brisela, ali i flagrantno uskratila prava srpskih zatvorenika Trajkovića i Adžića“, navodi se u saopštenju.

Dodaju i da su posete srpskim pritvorenicima na Kosovu i Metohiji u skladu sa ingerencijama Pavićevića koje su definisane sporazumom o oficiru za vezu u Briselu, a reč je o praksi koja se godinama primenjivala.

„O ovom kršenju sporazuma i uskraćivanju prava srpskim pritvorenicima Kancelarija za Kosovo i Metohiju protestnim pismom obavestila je i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka sa jasnim insistiranjem da svojim autoritetom i funkcijom omogući poštovanje sporazuma i od Prištine zahteva da omogući posetu pritvorenicima od strane srpskog oficira za vezu“, zaključuje se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju juče je misiji Euleksa na prostoru pokrajine dostavila garancije Vlade Srbije kojima se traži da se uhapšenim Miljanu Adžiću i Slađanu Trajkoviću omogući da se do okončanja postupka brane sa slobode.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar