Kancelarija za KiM: Ispisan natpis UČK na porodičnoj kući u selu Suvi Do

Time je, kako se navodi, nastavljen „crni niz pretnji i provokacija od strane albanskih ekstremista i huligana čije su mete Srbi na Kosovu i Metohiji“.

„Od početka prošle godine to je ukupno 20. prijavljeni slučaj ispisivanja grafita ozloglašene terorističke organizacije na srpskim školama, kućama, vrtićima, pa se svakako ne može posmatrati kao izolovani slučaj, već plansko i osmišljeno zastrašivanje i uznemiravanje Srba sa ciljem da se proteraju sa prostora Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju.

Incident, dodaje Kancelarija, dolazi u danu kada su na prostoru Kosova i Metohije pojačane tenzije i uznemirenost srpskog naroda zbog jednostranih odluka prištinskih vlasti u vezi sa KM registarskim tablicama.

„Jednostrani politički potezi albanskih vlasti upereni protiv Srba na KiM direktno podstiču otvoreno iskazivanje mržnje i netrpeljivosti i izazivaju incidente na terenu“, kaže se u saopštenju.

Kancelarija za KiM zato zahteva od nadležnih institucija da se u najbržem roku izvršioci privredu pravdi i adekvatno kazne i da se obezbedi civilizovani život za sve Srbe na prostoru KiM, ali i da se bezbednost podigne na viši nivo, posebno u mešovitim sredinama.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar