Jeremić: Domaći preduzetnik i poljoprivrednik ključ održivosti države

Vuk Jeremić je na sednici Glavnog odbora Narodne stranke opisao srpskog privrednika i ratara kao „čoveka koji neće da diže sidro kada udari svetska kriza, jer nema gde odavde da ode“, saopštila je ta partija.

„Njega ne zanima samo profit i kolike subvencije dobija od države, nego i da li i kako može da se leči, u kakvu mu školu idu deca, da li su televizije trovačnice i da li se bezbedno oseća na ulici“, naveo je Jeremić.

Istakao je da Narodna stranka nudi program ekonomskih mera čija bi primena značajno ublažila posledice dolazeće ekonomske krize i omogućila Srbiji da postane veliki izvoznik hrane.

„Preživeće oni koji budu proizvodili hranu i energente, a teško onima čija se privreda zasniva na građevinsko-bankarskom mehuru i jeftinim međunarodnim kreditima. Srbija može da iz krize izađe jača ako se strateški okrenemo poljoprivredi i proizvodnji hrane“, rekao je Jeremić.

„Razvoj u ulaganjima u poljoprivrednu tehnologiju“

Prema njegovim rečima, ogroman novac će biti uložen u nove tehnologije za proizvodnju veštačkog đubriva, a samo u Brazilu 100 milijardi dolara u narednih godinu dana. Kada bi se Srbija istinski okrenula poljoprivredi, za nedelju dana bismo pronašli milijardu evra za takve projekte, umesto što strancima dajemo i do 150.000 evra po radnom mestu za proizvodnju sapuna i čokolade“, dodao je Jeremić.

Jeremić je istakao da ekonomski program Narodne stranke sadrži određene „vatrogasne“ mere, koje bi država trebalo odmah da primeni, kao i strateške mere, „koje će biti primenjene kada Narodna stranka dođe na vlast“.

„Kao stranka desnog centra koja jako polaže na zaštitu životne sredine i želi da Srbija u budućnosti bude uređena kao savremeno evropsko društvo, možemo da gradimo partnerski odnos sa ‘zelenima’, sa onima koji su iskreni ‘evropejci’ i sa onima koji iskreno gaje svoja desna uverenja. Prilikom pravljenja savezništava moramo imati na umu da pred građane izađemo čistog obraza“, rekao je Jeremić.

Kako je ocenio, predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić pristaće na nove izbore u Beogradu samo ako bude potpuno siguran da će na njima pobediti, i dodao da je „spuštanje tenzija u društvu“ bilo opravdanje za sastanak Vučića i predsednika SSP-a Dragana Đilasa na kojem je se razgovaralo i o novim izborima.

„Rezultat je da ne znamo kada će biti okončani izbori u Velikom Trnovcu i da li ćemo vladu dobiti do duboko u jesen, da li će biti struje i ogreva, i po kojoj ceni. U međuvremenu, Rio Tinto hvata novi zamah, kao i izvršitelji, inflacija je van kontrole, a narod se oseća prevareno“, smatra Jeremić.

Jeremić je naveo da Srbija prilikom odlučivanja o tome da li da uvede sankcije Rusiji mora pre svega voditi računa o svojim interesima.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar