Jedno telo dva izveštaja – kako se izveštavalo o izbornoj kampanji, a kako je sada

Predsedavajući Privremenog nadzornog tela Rade Veljanovski kaže da je za gotovo 10 meseci rada, nadzorno telo uspelo da napravi pozitivne pomake sugestijama da politički akteri ne odbijaju pozive za gostovanja na određenim medijima, kao i da mediji budu otvoreniji za sve učesnike u kampanji.

„Ono što sada može da se zaključi posle izbora, prošlo je nekoliko meseci, ja ću reći svoje mišljenje, jer o tome nismo razgovarali – nažalost sve se vratilo u pređašnje stanje. Mediji se ponašaju isto kao što su se ponašali, pa i politički akteri se ponašaju isto. Opet vi nemate pravog dijaloga i razmenu mišljenja“, kaže Veljanovski.

Njegov zamenik Milorad Vukašinović kaže da bi voleli da podstaknu komercijalne pružaoce usluge da makar tokom izborne kampanje usvoje one manire koje su primenjivali oba javna servisa.

„Ja bih ovom prilikom istakao, bez obzira na sve, da su oba javna servisa izveštavala profesionalno tokom izborne kampanje, od momenta raspisivanja izbora obavili svoj posao“, smatra Vukašinović.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar