Janković: Niko od izbeglica iz Ukrajine i Rusije nije nam se obratio, uskoro ćemo ih obići

Brankica Janković ističe da je svako novo proširenje u Evropskoj uniji donelo i neke dobre stvari, ali i da je unosilo krize.

„Zato i razumem da je EU sada oprezna kada je u pitanju novo članstvo. S druge strane, to kod naših građana, videli smo poslednje istraživanje, stvara odbojnost i zato smo imali pad poverenja u EU“, ističe poverenica.

Dodaje da je sada više građana koji imaju negativan odnos prema Evropskoj uniji i da to treba zajednički da se popravi.

„Ne možemo iz Evrope da uzimamo samo ono što nam se sviđa, već moramo da podnesemo i kada nam se u izveštaju konstatuje da nešto nije dobro urađeno, da treba da popravimo. Ne možemo samo da uživamo ekonomske i socijalne dobrobiti, već da se koncentrišemo i na ono što nije dobro i da to prihvatimo“, ističe Jankovićeva.

Prema njenim rečima, povereniku za zaštitu ravnopravnosti do sada se niko od Rusa i Ukrajinaca koji u Srbiji pokušavaju da nastave život nije obratio da je imao problem.

„Mi ćemo uskoro da ih obiđemo i vidimo da li postoji neki problem i nešto što bi zavređivalo neku preporuku od strane institucije koju vodim“, poručila je Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar