Jačanje saradnje Atine i Prištine u spoljnim poslovima

„U okviru daljeg produbljivanja odnosa Kosova i Grčke, danas je u Prištini potpisan dokument kojim se formalizuje saradnja u različitim oblastima između dva ministarstva spoljnih poslova“, saopšteno je iz MSP-a u Prištini.

Grčki zvaničnik se u Prištini sastao i sa ministarkom spoljnih poslova, Donikom Grvala Švarc i premijerom Aljbinom Kurtijem.

U saopštenju kabineta premijera navodi se da su Kurti i Fragojanis razgovarali o trgovinskim razmenama, saradnji u oblasti privrede, kulture, obrazovanja, tehnologije i sektoru drveta i metala.

„Razgovarali su o mogućnostima saradnje od kojih bi građani obe zemlje mogli da imaju koristi. Istaknute su mogućnosti u sektoru prerade drveta i metala, kao iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija (IKT)“, navodi se u saopštenju. 

„Zamenik ministra Fragojanis je istakao volju da se unaprede odnosi i trgovinska razmena između Kosova i Grčke, da se okupe ljudi obe zemlje koji su deo poslovne zajednice“, dodaje se.

Kurti je najavio „značajan napredak u ekonomskom razvoju za godinu dana vlade“, ističući privredni rast od 10,53 odsto, što je najviše u regionu.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar