Избори у Бугарској: Води коалиција коју предводи бивши премијер Борисов

Савез Настављамо промене и Демократска Бугарска (ЦЦ-ДБ) нису се оглашавали вечерас поводом излазних анкета након данашњих парламентарних избора, већ су саопштили да ће сачекати да се гласови изброје, па ће да коментаришу.

„Коментарисаћемо изборе када будемо имали резултате, што се неће десити данас“, навели су из ЦЦ-ДБ, пренела је бугарска агенција БТА.

ЦЦ-ДБ су у почетку гласања водили у излазним анкетама, међутим, након што је пребројано више гласова, пали су на друго место иза коалиције ГЕРБ-УДФ, који предводи бивши премијер Бојко Борисов.

Ни у ГЕРБ-у нису дали званичне коментаре након три од четири излазне анкете.

Једини коментар дала је портпаролка ГЕРБ-а Севдалина Арнаудова која је рекла да је највише што је савез ЦЦ-ДЦ постигао у покушају да победи је да буду раме уз раме са ГЕРБ-ом.

Прве излазне анкете Галуп групе показивале су да је коалиција ЦЦ-ДЦ освојила 25,6 одсто, а ГЕРБ-УДФ 24,8.

Иницијални резултати петих превремених избора у претходне две године биће познати сутра.

Британска новинска агенција додаје да се очекује да ће реформистички блок имати потешкоћа да пронађе коалиционе партнере, посебно због њиховог оштрог супротстављања Борисову, кога оптужују за укорењавање корупције у земљи током његове деценију дуге владавине, која се завршила у априлу 2021. године.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar