Izabrani predsednici odbora za rad i socijalna pitanja i odbora za ljudska i manjinska prava

Sandra Božić je na sednici Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu odgovornost i smanjenje siromaštva poručila da je uverena da će taj odbor odgovoriti na potrebe građana.

„Nadam se da ćemo i u budućem periodu, a znam da je ovaj odbor itekako kvalitetno i dobro radio, nastaviti u istom maniru i da ćemo odgovoriti onome što su potrebe građana“, rekla je Božić.

Za njenu zamenicu izabrana je Dragana Rakić iz poslaničke grupe „Demokratska stranka – DS“.

Za predsednika skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova danas je izabran Muamer Baćevac iz poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije, koji je i u prethodnom sazivu bio na čelu tog odbora.

Baćevac je na današnjoj sednici zahvalio na ukazanom poverenju i poželeo uspešan rad svim članovima ovog odbora koji je u prethodnom sazivu, kako je rekao, bio jedan od najaktivnijih.

„Ovaj odbor je imao i svoj pododbor koji se bavio posebno problemima romske manjine i nadam se da ćemo i na tom polju uraditi još puno toga. Usvojili smo i dva izuzetno bitna zakona o rodnoj ravnopravnosti i unapredili Zakon o sprečavanju nasilja u porodici i jako puno radili sa nezavisnim institucijama“, rekao je Baćevac.

Dodao je da veruje da sve poslaničke grupe delegiraju ljude koji su veoma iskusni i imaju veliku želju da učestvuju u rešavanju problema u oblasti ljudskih i manjinskih prava i ravnopravnosti polova.

Za njegovog zamenika, na sednici odbora, izabrana je Nataša Tasić Knežević iz poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“.

Sednici je, do izbora predsednika, predsedavao najstariji član odbora što je u ovom slučaju Nada Macura iz poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“.

Ovih dana je u toku formiranje skupštinskih odbora u novom skupštinskom sazivu.

Juče je formiran Odbor za dijasporu i Srbe u regionu, sa predsednicom Milicom Đurđević Stamenkovski, kao i Odbor za zdravlje i porodicu čiji će predsednik biti specijalista urologije, primarijus i doktor medicinskih nauka Darko Laketić, inače docent na Institutu za anatomiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Laketićev zamenik biće lider Dveri Boško Obradović.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar