Ivica Dačić ostaje na čelu Socijalističke partije Srbije

Ivica Dačić je poručio da je SPS čelični stub jedinstva državnih i nacionalnih interesa, a da je politika Socijalističke partije Srbije usmerena na dve centralne teme – na prvom mestu Republiku Srbiju, a na drugom ono što je moto SPS-a – jedinstvo i političku stabilnost države, navodi se u saopštenju stranke.

Dačić je istakao da su u Srbiji prioritet jedinstvo i politička stabilnost, da bez toga „nema ničega“ i podsetio da socijalisti daju punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za nacionalne i državne interese.

„Niko ne ispunjava međunarodne sporazume koje smo potpisali. Njima se može da imaju dvostruke pristupe, a mi smo uvek govorili da želimo da vodimo balansiranu spoljnu politiku, da probamo da ostvarimo nova prijateljstva, da negujemo stara, naročito sa prijateljima kao što su Rusija, Kina i svi drugi, ali i da nađemo zajednički jezik sa svima koji imaju važnu ulogu na međunarodnoj sceni“, dodao je predsednik SPS-a.

Predsednik Vučić prisustvovao je današnjem Kongresu SPS-a.

Vučić je poručio da računa na SPS u budućnosti, kao i da je u poslednjih 10 godina mnogo urađeno, što „sigurno ne bi bilo lako bez Socijalističke partije Srbije“, te da je upravo zato važno jedinstvo kada su političke stranke u pitanju.

Pored predsednika Srbije, socijaliste je na Kongresu podržao i predsednik RS Milorad Dodik.

Dačić je poručio da socijalisti Dodiku pružaju apsolutnu podršku u očuvanju državnog i nacionalnog interesa kada je u pitanju srpski narod.

„To je poruka i za Vučića i za Dodika i za celu Srbiju. Računajte na nas – mi smo čelični stub državnog i nacionalnog jedinstva u Srbiji. Sve za Srbiju, a Srbiju ni za šta“, zaključio je Dačić i zahvalio svim koalicionim partnerima na jedinstvenoj politici.

Ivici Dačiću je ovo peti mandat na čelu partije.

Na Kongresu su izabrani i članovi Glavnog odbora SPS-a, članovi Statutarne komisije i članovi Nadzornog odbora.

Počasni gosti Kongresa bili su i ambasadori Kine i Rusije u Srbiji, predstavnici bratskih političkih partija iz regiona, dok se putem video-linka prisutnima obratio i Aleksis Cipras, predsednik koalicije Siriza, navodi se u saopštenju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar