Italijanski general ponovo na čelu Kfora

Ceremonijom primopredaje dužnosti u glavnom štabu misije Kfora rukovodio je admiral Stjuart Manč, komandant Komande združenih snaga NATO-a u Napulju.

Italijanski general-major Anđelo Ristuča je 27. komandant Kfora od 1999. godine, a svoje obraćanje nakon preuzimanja dužnosti počeo je sećanjem na sve poginule, ne samo pripadnike te misije, već i svih članova porodica i žrtava sukoba na Balkanu.

Ristuča je rekao da njihova žrtva zaslužuje njihovu posvećenost da garantuju mir, bezbednost i stabilnost, ocenivši da je Kfor priča o uspehu.

Novoimenovani komandant te misije obećao je da će svoje dužnosti definisane u ovom mandatu ispunjavati sa punom posvećenošću.

„Zahvaljujem italijanskim i multinacionalnim političkim i vojnim vlastima što su mi poverile ovaj zadatak. Uveravam ih da sam svestan velike odgovornosti i izazova sa kojima se moramo suočiti“, rekao je Ristuča na ceremoniji.

Međunarodne vojne snage na Kosovu i Metohiji, raspoređene su u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN. Trenutno broje oko 3.800 vojnika.

Ceremoniji su prisustvovali predstavnici centralnih institucija u Prištini, Vjosa Osmani, Aljbin Kurti i drugi.

Osmanijeva je zahvalila general-majoru Ferencu Kajariju na dosadašnjoj službi i poželela dobrodošlicu general-majoru Anđelu Mikeleu Ristuči.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar