Има ли решења вишедеценијског проблема „дивљих“ таксиста на аеродрому

Ругло града и земље, деценијски проблем, „дивљи“ таксисти – први корак ка решавању појачана контрола, закључак је састанка који су одржали компанија „Ванси“ са представницима министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, унутрашњих послова, инспекцијских служби и такси удружења.

„Имате једну банду која отима људе и која краде и наплаћује људима, углавном странцима, енормне суме за превоз. Прво ће аеродром појачати физичко-техничко обезбеђење, јер иначе то је одговорност аеродрома. Друго, биће појачана контрола, како је Град обећао, Комуналне милиције, као и саобраћајне инспекције која ће такође бити присутнија“, каже министар Горан Весић.

Иако на аеродрому послује такси шалтер за издавање ваучера путницима, то није спречило нелегалне возаче да врбују и маме путнике. Негативна искуства странаца натерали су концесионара Аеродрома „Никола Тесла“ да то питање хитно решава.

„У интересу грађана и компаније ‘Belgrade Airport’ је да услуга такси превоза буде квалитетнија. У сталној смо комуникацији са државним органима у циљу решавања овог дугогодишњег проблема“, наводи се у саопштењу.

Формиран је оперативни тим који ће надгледати проблематику, решавати пропусте, подносити недељне извештаје и радити на измена и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају.

„Законска регулатива узнемиравање вас као грађана, напад на службено лице, напад на таксисту – све ће се то сада спроводити и видим ту одлучност и хвала заиста. Надам се да ћемо за недељу дана добити неке прве резултате. Пуно тога се предвиђа и онда мислим да ће се кренути у дефинитивно рашчишћавање“, истиче Александар Бијелић, председник Савеза такси удружења.

Представници београдских такси удружења који су присуствовали састанку поводом проблема констатовали су да се ситуација поправља и да ће наставити сарадњу у проналажењу решења у вези са нелегалним таксистима.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar