Hovenijer: SAD zabrinute jer ne postoje uslovi za održavanje izbora na severu KiM

Džef Hovenijer je u objavi na Tviteru naveo je da SAD „osuđuju one koji su primenili nasilje tokom jučerašnjih incidenata“ na sever KiM.

„Pribegavanje nasilju i zastrašivanju, uključujući upotrebu eksplozivne naprave i ugrožavanje života – nikada nije prikladan metod protesta, ni pod kojim okolnostima“, naveo je Hovenijer na Tviteru.

Komentarišući predstojeće izbore na severu KiM, Hovenijer je poručio da su SAD zabrinute što trenutno ne postoje uslovi za njihovo održavanje, jer je bezbednost građana sada prioritet.

„SAD su zabrinute da u ovom trenutku ne postoje uslovi za održavanje izbora kasnije ovog meseca na severu Kosova. Sigurnost i bezbednost svih građana Kosova treba da budu najviši prioritet“, istakao je Hovenijer, pozvavši sve uključene da budu uzdržani.

Nemački i francuski ambasadori osudili nasilje 

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode izjavio je da je nasilje koje se desilo na severu KiM neprihvatljivo.

„Zaista veoma zabrinjavajuće. Jučerašnje nasilje protiv opštinskih izbornih kancelarija je neprihvatljivo. Dobro je što je prisutna kosovska policija u koordinaciji sa Euleksom i Kforom. Puna podrška mirnim demonstracijama, ali nulta tolerancija za nasilje“, napisao je Rode na Tviteru.

Povodom dešavanja na severu KiM, oglasio se i francuski ambasador u Prištini Olivije Gero, koji je rekao da su „dela zastrašivanja“ veoma zabrinjavajuća i da je dijalog put da se ide napred.

„Dela zastrašivanja su veoma zabrinjavajuća. Dijalog je put napred“, napisao je Gero na Tviteru

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar