Hil sa Vučevićem: SAD spremne da pomognu proces opremanja Vojske Srbije

Ministar je upoznao sagovornika sa narednim aktivnostima zvaničnika Srbije koje će biti usmerene ka daljem unapređenju bilateralnih odnosa, a koje će biti realizovane u Srbiji i SAD, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Posebno je istaknuta predstojeća poseta načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića Nacionalnoj gardi Ohaja u Kolambusu i Združenoj komandi Oružanih snaga SAD u Vašingtonu“, navodi se u saopštenju.

Ministar Vučević je zahvalio ambasadi SAD na uticaju koji je ispoljen prilikom smirivanja situacije na severu Kosova i Metohije.

„Posebno je naglašen zajednički stav po pitanju neophodnosti konstituisanja Zajednice srpskih opština kao preduslova za dalji nastavak pregovaračkog procesa“, ističe se u saopštenju.

Ambasador SAD Kristofer Hil istakao je da su SAD pouzdan partner Srbije, sa posebnim naglaskom na saradnji u oblasti odbrane.

Naglasio je i da će ambasada SAD sa svoje strane učiniti sve da naše visoke delegacije prilikom posete SAD u potpunosti ispune ciljeve posete i budu prihvaćene na najvišem nivou.

Hil je, kako se navodi u saopštenju, naveo i da se SAD nadaju skorom nastavku saradnje u segmentu koji se odnosi na zajedničke vežbovne aktivnosti i dodao da su SAD spremne da pomognu proces opremanja Vojske Srbije.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar