Хапшењa у Чачку и Великој Плани, заплењена већа количина оружја и муниције

Ухапшен је Ж. М. (57) из околине Велике Плане, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, саопштила је Полицијска управа у Смедереву.

Како се наводи, полиција је претресом његове куће и помоћних просторија, пронашли пушкомитраљез М-72, полуаутоматску пушку М-59, ловачку пушку без фабричког броја, гасни пиштољ, 1.581 пушчани метак калибра 7,62 мм, 49 пушчаних метака неутврђеног калибра, два оквира за аутоматску пушку, све у нелегалном поседу, као и једну ваздушну пушку, која је била прописно пријављена.

Осумњиченом је одређено задржавање, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен вишем јавном тужиоцу у Смедереву.

Ухапшен је и И. Ж. (1973) из околине Чачка, због постојања основа сумње да је извршио  кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Претресом стана и других просторија које осумњичени користи, полиција је пронашла 388 комада муниције различитог калибра, четири оквира за аутоматску пушку, четири оквира за аутомат „томпсон“, два оквира за полуаутоматску пушку, формацијски нож за аутоматску пушку и један оквир за пиштољ.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Чачку.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar