Грујичић: Младић рањен у околини Младеновца у тешком стању

Министарка је рекла да је тај момак који је из Младеновца превезен у KБЦ „Драгиша Мишовић“ тренутно на интензивној нези, он је у најтежем стању, а да су сви остали стабилно.

„Дечак рањен у пуцњави у школи је пребачен на Институт за мајку и дете да се одвикава од респиратора, он је свестан, комуникативан покреће леву руку, али постоје оштећења и још је рано говорити о било чему, јер је прошло само две недеље“, рекла је Даница Грујичић.

Додала је да дечак мора да има потпору респиратора, а пошто је дете, превезен је у Институт за мајку и дете.

„Kада је реч о осталима из трагедије у околини Младеновца, један је на интензивној нези, то је момак из ‘Мишовића’ и он је у најтежем стању. Остали су стабилни, тренутно је један момак отишао на снимање и иде на хирургију, а на Интензивној остаје само тај један и он показује побољшање, мада је рано давати прогнозе”, изјавила је министарка.

Поручила је да су потребна бар још два, три месеца како би се сагледале последице, а да је пред свим пацијентима дуготрајан опоравак.

„Разговор и контакт са породицом највише могу да помогну“

Даница Грујичић је истакла да ју је обрадовала вест да су психијатри обишли све пацијенте.

„Ја мислим да је разговор и контакт са породицом нешто што највише може да помогне, а помоћ психолога свакако је итекако битна“, рекла је Грујичићева.

Она је, говорећи о последицама по ментално здравље деце, рекла да је прошле недеље у једном дану четворо деце хоспитализовано, двоје са идејом да се убију, а двоје са идејом да некога убију. 

Грујичићева је због тога апеловала на медије да приказују више мотивационог садржаја, попут успеха спортиста и ђака, како би на тај начин лепе ствари деци биле доступне преко медија. Kада је реч о куповини протезе за руку девојци повређеној у пуцњави у околини Младеновца, министарка је поручила да ће држава покрити трошкове уколико се покаже да јој је та протеза неопходна.

„Још је рано говорити да ли је она кандидат за то, ако јесте кандидат то ће јој бити обезбеђено. Kада рана зарасте процениће се да ли јој је протеза потребна или не“, поручила је она.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar