Grčki ministar odbio da održi konferenciju ispred natpisa „Republika Kosovo“

Zbog stava Nikosa Dendijasa promenjeno je mesto gde se obično održavaju konferencije sa gostima u prištinskom ministarstvu spoljnih poslova.

Dendijas je sa kosovskom ministarkom Donikom Gervalom Švarc održao konferenciju na drugoj strani, u konferencijskoj sali, gde nije bilo logoa, već samo grčka i kosovska zastava.

Dendijas i Švarcova nisu zaustavljeni ni da se slikaju na ulazu, kako je to običaj, jer i na njemu piše „Republika Kosovo“, navodi Ekonomija onlajn.

Šef grčke diplomatije naveo je na Tviteru da je sa kosovskom ministarkom razgovarao o saradnji u različitim oblastima, regionalnom razvoju i dijalogu Prištine i Beograda.

Dendijas je boravio juče u Beogradu gde se sastao sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem. Tada je rekao da sporazumi postignuti u prošlosti moraju da se poštuju.

„Nastavljamo sa podrškom dijalogu između Beograda i Prištine kako bi se postiglo pravnoobavezujuće rešenje. Sporazumi koji su potpisani u prošlosti su važni i moramo da insistiramo da se poštuju. Ovo što sam rekao ponoviću i u Prištini“, rekao je grčki ministar, koji je bio i na slavi kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar