Grafit „UČK“ ispisan na tabli sa imenom sela Batuse

Samo tokom ove godine više od 10 puta je zabeleženo ispisivanje grafita ili postavanje zastava ove ozloglašene terorističke organizacije širom srpskih sredina na KiM.

Zbog učestalosti incidenata, oni se više ne mogu posmatrati kao izolovani slučajevi, već kao organizovano i plansko zastrašivanje preostalih Srba južno od Ibra sa ciljem da se proteraju iz svojih domova, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Ovaj incident dolazi u danu kada svetski zvaničnici borave u Prištini, kojima albanski političari predstavljaju Kosovo i Metohiju kao oazu multietničnosti, dok ih stanje na terenu svakodnevno demantuje.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno ukazuje na stepen ugroženosti srpskog naroda na KiM i svakodnevno apeluje na smirivanje tenzija i poboljšanje bezbednosne situacije, ali evidentno je da političari iz Prištine ne mare za Srbe jer nijedan incident nisu čak ni javno osudili.

Naprotiv, oni svojim zapaljivim izjavama prema srpskom narodu podgrevaju nasilje, nadajući se da će provokacijama izazvati neodmerenu reakciju Srba ali im takav plan neće poći za rukom, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar