Где су и шта раде млади који су одрастали у СОС дечјем селу у Берановцу код Краљева

„После 18 година на истом месту, испред два багрема, како ја волим да кажем – један који сам засадио, један у коме сам живео“, каже Драган Божовић, модни фотограф.

Од осме године живео је у СОС селу у Краљеву. Фотографију тренутка када га је мајка, са два млађа брата довела из Пожеге, носи као личну карту.

„Мени је моја мајка тада рекла да идем на екскурзију, која је требала да траје пар дана, али ево одужила се на 18 година, то ми је најдужа екскурзија за време мог школавања. Али, опростио сам јој, више нисам бесан на њу јер да је знала боље, не би тако урадила. Захвалан сам јој што сам овде одрастао”, наводи се Драган.

Драган је прешао пут од штићеника СОС села, тинејџерског живота у заједници младих, до дипломе Факултета техничких наука у Чачку. Сада је власник предузећа, успешан модни фотограф који ради у Србији, Црној Гори и Босни и Херцегвини.

„Све је то било изазовно, али сматрам да смо успели и да смо од Драгана направили људину“, задовољно каже Владан Јевтић, Драганов васпитач у СОС селу.

“Ако је мој удео у ономе што је он постао данас, само делић, то је за мене велика сатисфакција и јасан знак да је требао овде да буде, а не на неком другом месту“, истиче Ирена Костантиновић, Драганов васпитач у Заједници младих.

Праштање и неодустајање. То је мото Драгановог живота који жели да пренесе свој деци која се нађу у истој животној ситуацији.

„Морају да знају да је реални живот борба, али заиста не лоша него добра борба, квалитетна борба. Неко ко прође све ово не може да схвати живот толико тешко зато што мислим да смо најтеже прошли, а то је одвајање од биолошке породице и личне“, сматра Драган Божовић.

С поносом наглашава да није једини који је победио у животној борби. Путем успеха из Дечијег села на Берановцу кренули су и многи његови другари.

„Много њих је отишло у иностранство, једна је у Америци, једна у Африци, остварили су своје породице, много имамо мама и заиста мислим да су, када дођеш из једне овакве приче, то заиста велики успеси“, закључује.

Усавршавање у каријери за сада је приоритет овог двадеседмогодишњег младића. Али жели да се оствари и као родитељ. После одрастања у СОС селу на Берановцу зна како да буде добар отац.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar