ЕУ недеља могућности – сазнај шта има за тебе

То је главна порука ЕУ недеље могућности – јединствене серије догађаја која ће се од 15. до 21. маја одржати у Београду (МТС дворана), Нишу (хотел „Амбасадор“) и у Новом Саду (Новосадски сајам). Недељу могућности партнерски организују Делегација ЕУ у Србији и Влада Републике Србије.

Током шест дана, биће одржано више од 120 информативних сесија и панела, а заинтересовани ће моћи да сазнају како да конкуришу за програме, пројекте и фондове ЕУ. Биће представљене бројне могућности за предузетнике, привреднике, пољопривреднике, студенте, ученике, наставнике, иноваторе, институције, локалне самоуправе, медије удружења грађана, и друге организације.

Очекујемо вас уживо на догађају у три града, док ће заинтересовани моћи да сва дешавања прате и онлајн, као и да постављају питања и добијају одговоре у реалном времену на вебсајту eumogucnosti.rs.

Бројни саговорници анализираће теме из области економије и пружити конкретне информације у вези са фондовима из различитих области као што су бизнис, иновације, образовање, култура и други сегменти сарадње.

Програм Европске недеље могућности тематски је одређен по данима:

• понедељак, 15. мај – Економија (Београд);

• уторак, 16. мај – Бизнис (Београд);

• среда, 17. мај – Образовање, млади и спорт (Београд);

• четвртак, 18. мај – Култура, медији и цивилно друштво (Београд);

• петак, 19. мај – Локални развој, енергетика, зелена транзиција и прекогранична сарадња (Ниш);

• недеља, 21. мај – Пољопривреда (Нови Сад).

„ЕУ је уз грађане Србије – пружа им бројне могуц́ности финансирања и помоћи у различитим областима. ЕУ недеља могућности нуди одговоре како до помоћи и средстава ЕУ. Србија и Европска унија помажу да се унапреди пословање и квалитет живота грађана, зато што смо бољи заједно“, каже амбасадор ЕУ у Србији Емануеле Жиофре.

„Недеља могућности круна је дугогодишњег партнерства Србије и Европске уније. Током шест дана интензивног програма, грађани Београда, Ниша и Новог Сада биће у прилици да се много конкретније упознају како и под којим условима могу да учествују у многобројним програмима и пројектима ЕУ који су отворени за Србију. Реч је о давању могућности грађанима да представе своје добре идеје за нове послове, усавршавања, унапређење средине у којој живе и напретка и да за њих добију подршку. То су користи од европских интеграција, то је утицај на наш свакодневни живот“, каже министарка за европске интеграције Тања Мишчевић.

Првог дана, у понедељак, 15. маја почећемо сесијом на тему макроекономских дешавања и утицају процеса европских интеграција на ширу економску слику Србије и на који начин је Србија прилика за Европску унију . Гости ће чути искуства и предвиђања представника привредних комора и европских банака.

Наредних дана, фокусираћемо се на инфо-сесије о појединачним програмима, пројектима и отвореним позивима са конкретном помоћи грађанима и институцијама у Србији. Директни одговори на питања – како до ЕУ средстава.

ЕУ недеља могућности завршиће се темом о пољопривреди, а сесије ће бити одржане у оквиру овогодишњег Новосадског пољопривредног сајма.

Детаљна агенда биће објављена ускоро на вебсајту eumogucnosti.rs.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar