Ескобар: САД ће признати резултате избора на КиМ без обзира на бојкот Срба

Габријел Екобар је на питање да ли ће локални избори на северу КиМ бити легитимни ако их Срби буду бојкотовали, рекао за Танјуг да то што неке политичке партије бојкотују изборе, не одређује резултате избора. Поручио је да ће САД признати резултате избора у сваком случају.

„Апеловао сам на Србе да учествују у изборима. Разумемо многе ствари које они налазе као проблеме, али свакако треба да учествују. Ако они не би учествовали, то не значи да ми не подржавамо изборе. Влада Косова има уставну обавезу. Биће избора и ми ћемо признати резултате и надамо се да ће се Срби у неком тренутку вратити“, рекао је Ескобар.

Истакао је да САД траже од Срба да се врате у полицијске управе, јер не може бити заједнице која нема никакве општинске услуге и која нема полицију.

„Тражили смо од Срба да се врате у институције, како не би било разлога за косовске Албанце да буду тамо присутни. Ово је заиста комплексно питање. Биће потребан компромис обе стране како би се пронашло решење“, сматра Екобар.

Нагласио је да претње против српске заједнице на КиМ морају престати „са свих страна“, како би ти људи могли да живе на „миран и демократски начин“ у демократском друштву.

„Спаљивање возила и некретнина и претње људима који желе да се интегришу, не долази од косовских Албанаца, већ од Срба, тако да ја мислим да претње против српске заједнице на Косову треба да престану са свих страна“, рекао је Ескобар.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar