Eskobar i Lajčak danas sa predstavnicima Srba, potom sastanak sa Vučićem

Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom, povodom krize na Kosovu i Metohiji nastale nakon odluke Prištine o srpskim ličnim kartama i preregistraciji vozila, čija je primena najavljena za 1. septembar.

Najpre će razgovarati sa Lajčakom, a nakon toga uslediće trilateralni susret Vučića, Lajčaka i Eskobara.

Pre dolaska u Beograd, Lajčak i Eskobar će se u Kosovskoj Mitrovici sastati sa predstavnicima Srba.

Odbornici opština severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok izjavili su juče u zajedničkoj deklaraciji da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću daju podršku da u narednih sedam dana pronađe kompromisno, održivo i dugoročno rešenje za problem registarskih tablica i ličnih karata kroz dijalog, a u skladu sa interesima naših građana uz očuvanje mira, stabilnosti i sigurnosti.

Eskobar i Lajčak sastali su se juče u Prištini sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, kao i sa premijerom Aljbinom Kurtijem.

Prema tvrdanjama anonimnog izvora, tražili su da se primena reciprociteta odloži za još tri meseca, preneo je Kljan Kosova.

U isto vreme, komandant Kfora general-major Ferenc Kajari obavestio je Aljbina Kurtija o angažovanju međunarodnih vojnika na severu Kosova i njihovim „dodatnom pripremama“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar